Circuit Training – Feiten en mythes

Circuittraining, ook bekend als “fbw training” (Full Body Workout), is bedoeld voor beginners en gevorderden die houden van een hoge trainingsintensiteit en een alomvattende benadering van zelfontwikkeling. Deze training omvat het uitvoeren van een minimum van één oefening voor alle belangrijke spiergroepen bij elke trainingssessie. Het resultaat hiervan is het werken aan een relatief hoge hartslag en veel vermoeidheid tijdens de training. Voor beginners is het aanbevolen om met minder stations te beginnen en te laden volgens uw voorkeuren. Dit voorkomt verwondingen en het verkrijgen van onjuiste bewegingspatronen. Door te beslissen over dit type training, kunt u er zeker van zijn dat u de efficiëntie, coördinatie en kracht van uw lichaam zult verbeteren. Een alomvattende aanpak van ontwikkelingskwesties maakt perifere training een van de meest gekozen trainers. Het voordeel van dit soort werk is de mogelijkheid om de volgende oefeningen thuis uit te voeren zonder de noodzaak van speciale apparatuur. Dit maakt gelijktijdige vrije en effectieve manipulatie van geselecteerde oefeningen en belastingen mogelijk. Diversificatie in het trainingsplan in de context van maanden werk zal u toelaten om betere resultaten te behalen en meer plezier te krijgen van training.

Uitgangspunten

Een groot voordeel van fbw-training is de mogelijkheid om oefeningen te kiezen volgens de trainingsvoorkeuren. Hun selectie is niet strikt gedefinieerd, dus u kunt zich concentreren op een bepaalde partij bij elke training zonder de training van andere elementen op te geven. Het is een perfecte oplossing voor beginners. Als we bijvoorbeeld zwakke rugspieren en een sterke borst hebben, kunnen we pull-up toepassen op de bar en roeien, gecombineerd met klassieke push-ups. Het 2: 1-systeem stelt u in staat om effectieve circuittraining uit te voeren, inclusief de zwakkere partij.

Hoe zou circuittraining eruit moeten zien?

De belangrijkste aanname van perifere training is hoge intensiteit en korte werktijd. In de meeste gevallen is 30 of 40 minuten stevig werk voldoende om moe te worden en het lichaam te stimuleren om zich te ontwikkelen. Zo’n korte trainingsduur combineert effectief krachttraining en cardiotraining. Het resultaat zijn ongelooflijk snelle trainingsdoelen. Vergeet niet om alle bovenste spierdelen bij de training te betrekken, dat wil zeggen:

 • borst (bijv. bankdrukken of Zweedse pompen)
 • terug (bijv. optrekken op de hengel of roeien in de romp)
 • binnenvaartschepen (bijvoorbeeld militair knijpen of een zij-halter optillen)
 • biceps (bijvoorbeeld een halter buigen tijdens het staan ​​of een halter buigen tijdens het zitten)
 • triceps (bijv. Frans knijpen of trekken aan de bovenste liftkabel)
 • buik (bijvoorbeeld de knieën naar de kooi trekken in een hangende positie op de bar of kortsluiting op de mat)

En lagere spierdelen, dat is:

 • quadriceps-spieren (bijv. squats met halters op de rug of dips met halters)
 • tweekoppige dijspieren (bijv. dode klassieke snaar of deadlift op rechte benen)
 • een groep van ischias tibiale spieren – semi-buccale spieren en half-jukken (bijv. de bal naar beneden trekken)
 • gluteale spieren (bijvoorbeeld lopen met vasthoudgom op de knieën of heupstaart)
 • driekoppige kalveren (bijvoorbeeld op de tenen stappen op de steppe of rechtmaken op de kraan)

Compilatie van deze oefeningen in één circuit, rekening houdend met een korte pauze, zal effectief en effectief het hele lichaam overbruggen in één training. Tijdens het trainen is het de moeite waard om het hart te controleren met behulp van een hartslagmeter. Hiermee kunt u de intensiteit van hartslagen bepalen en de belasting aanpassen aan uw eigen niveau van verfijning. Door de hartslag te regelen, kunnen we de inspanning in elk geval manipuleren (zuurstof- en anaërobe bereik), waardoor we van week tot week vooruitgang boeken.

Wanneer wordt geen perifere training aanbevolen?

Circuittraining bestaande uit multi-gewrichtsoefeningen en geen pauzes wordt niet aanbevolen voor beginners. De moeilijkheid om oefeningen te doen in combinatie met hoge intensiteit kan een gecompliceerde combinatie zijn die uiteindelijk tot letsel zal leiden. De situatie is anders in het geval van een combinatie van perifere training met oefeningen op machines, die geen goede techniek vereisen voor het uitvoeren van oefeningen en het besturen van de lichaamshouding.

Wie traint voor wie?

Vooral voor mensen die van snelle en effectieve trainingen houden. De combinatie van verschillende oefeningen in één circuit stelt u in staat om het hele lichaam effectief te versterken, de stabilisatie en motorische coördinatie te verbeteren. Dit is de perfecte oplossing voor drukke mensen die niet graag tijd verspillen aan onnodige pauzes. Het is de moeite waard eraan te denken dat de kwaliteit van de training afhangt van de lengte van pauzes tussen de serie en de keuze van de oefeningen.