Hoe te beginnen met trainen in de sportschool? 6 belangrijke tips

Trainen in de sportschool voor beginners is een uitstekende vorm van fysieke activiteit. Het laat toe om endorfines en dopamine vrij te maken. Zijn populariteit is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Het hangt samen met de toename van het bewustzijn over de voordelen van regelmatige lichaamsbeweging. Dat is de reden waarom veel mensen beslissingen nemen om aan hun eigen figuur te gaan werken. De eerste momenten op een nieuwe plek kunnen stressvol zijn, wat betekent dat veel mensen later en later een bezoek uitstellen. Als je net begint met trainen in de sportschool, lees dan dit artikel om basisfouten te voorkomen en je weg naar de nieuwe realiteit gemakkelijker te vinden.

Gym – Hoe start je je training?

In de eerste plaats is een warming-up noodzakelijk. Voor dit doel zijn apparaten zoals een fiets, loopband of stepper perfect geschikt. Dan is het de moeite waard om zich te concentreren op de dynamische stretching, of enige vorm van wymachach, odmachach, hellingen, squats, pajacykach en mobilisaties van individuele spiergroepen. Effectief werk gedurende deze periode zal een betere activering van spieren, pezen en gewrichten mogelijk maken. Robuuste warm-up operatie zorgt voor een groter bereik van de beweging voor elke oefening, wat zich vertaalt in een betere samentrekken en ontspannen, en als gevolg van de spier hypertrofie (groei en ontwikkeling). Warm-up voorkomt ook effectief blessures, waardoor ons lichaam zich met succes aan de inspanning kan aanpassen.

Wat is de optimale trainingstijd?

Afhankelijk van het niveau van vooruitgang en ingestelde trainingsdoelen, wordt de optimale trainingstijd ingesteld. In de beginperiode is één of anderhalf uur effectief werk voldoende om de effecten in de loop van de tijd te zien. In de eerste plaats op te warmen voor 10-15 minuten, gevolgd door 40-60 minuten van krachttraining en aan het einde van de training cardio (loopband, stepper, fiets, roeier). Dergelijke training drie keer per week uitgevoerd zal positieve effecten in de vorm van de verbranding van lichaamsvet te geven, het verbeteren van stemming, verhoging van de algehele efficiëntie en het opbouwen van een correcte bewegingspatronen.

Machines of losse gewichten?

Dit is een vraag die elke beginnende sportschoolliefhebber onder ogen moet zien. We kunnen veel meer voordelen waarnemen door te trainen op vrije gewichten. Wij passen de juiste bewegingspatronen, terwijl de versterking van het hele lichaam, het verbeteren van de coördinatie en stabilisatie van het lichaam en meer effectief trainen, het vertalen van de activiteiten in de sportschool op uw dagelijkse bewegingen uitgevoerd. Oefeningen op vrije gewichten zijn niet eenvoudig. Om goed te kunnen doen ze per se aan te denken om correct in te stellen het lichaam, dat wil zeggen. Voltage buikspieren en billen, het downloaden van de bladen, een voet in een neutrale positie in de externe rotatie (zgn. Losschroeven voet). De beste oplossing is om de hulp van een trainer of een meer ervaren collega te gebruiken. Door correcte patronen te leren, kun je vele jaren trainen zonder zorgen over blessures. Door deze stappen te doen, gaan we van het begin naar een hoger niveau.

Machinetraining kan aanvullen of opwarmen. Hiermee kunt u in een veilige bewegingsruimte werken en uw spieren inspannen voor inspanning. Op de lange duur zal het echter geen effecten geven zoals het trainen met vrije gewichten. Het wordt voornamelijk aanbevolen voor mensen die aan lichaamsbeweging beginnen.

Kies een training voor het hele lichaam of een split-training?

In de beginperiode is de volledige lichaamstraining die wordt uitgevoerd op één trainingssessie beslist meer aanbevolen. Hiermee kunt u een groter aantal spiervezels activeren, wat bijdraagt ​​aan de harmonieuze groei van het hele lichaam. Met circuittraining, die drie keer per week wordt uitgevoerd, kunt u elke spiergroep vaker trainen. Dit bevordert de aanpassing van het lichaam en versnelt het aanleren van correcte bewegingspatronen. Gedeelde training is gereserveerd voor meer gevorderde spelers die zich primair willen concentreren op spiergevoeligheid en specifieke delen van het lichaam.

Hoe zich voor te bereiden op training?

Echte training begint al een of twee uur voordat je de sportschool betreedt. Dat is wanneer we onze laatste pre-workoutmaaltijd moeten eten. Het is belangrijk dat het koolhydraten, eiwitten en vetten bevat, met een zichtbaar voordeel van het eerste. Consumptie van de juiste hoeveelheid koolhydraten stelt ons in staat om ons lichaam op te laden met spierglycogeen, dat tijdens de training wordt verbrand. Dankzij dit zullen we de kracht hebben voor effectieve training. Voordat u gaat trainen, kunt u koffie drinken. Het is de moeite waard om te onthouden over de juiste hydratatie, wat ook van invloed zal zijn op de kwaliteit van de oefeningen. Gedurende de dag moet u drinken van één tot drie liter stilstaand water.

Natuurlijk moet je een sportoutfit nemen, schoenen wisselen, een fles water en een handdoek. Het is ook goed om een ​​maaltijd na het sporten in te slaan die koolhydraten bevat die de afgifte van insuline in ons lichaam activeren (regeneratieproces). Dit kan bijvoorbeeld een banaan, een appel of een shake na de training zijn.

Zet een trainingsdagboek op

Bij het opstellen van een trainingsplan is het de moeite waard om een ​​dagboek te maken waarin we al onze vorderingen vastleggen. Op de eerste pagina is het de moeite waard om het hele trainingsplan op te slaan en vervolgens achtereenvolgens het aantal herhalingen, het aantal series en het gewicht toe te voegen. Dit is een methode die, ondanks de effectiviteit, door een klein aantal mensen wordt gebruikt. Door de nauwkeurige registratie van je resultaten kun je de voortgang zien na de eerste twee weken dat je aan jezelf hebt gewerkt. Het maakt ook een effectievere manipulatie van trainingsbelastingen mogelijk en effectiever werken aan uw zwakheden. Het is genoeg voor elke reeks om de elementen te redden waarvan we niet volledig tevreden zijn (knieën komen naar beneden in de squat in het midden of het gebrek aan rechte rug bij deadlift).